Tuesday 10 July 2012

Parippu Vada

   Parippu vada is a very tasty and simple tea time snack in South India . Try this... I am sure everyone would like this recipe. Serve crisp parippu vada with tea.
  1. Channa Dal ( kadala parippu )– 1cup
  2. Chopped   Onion– ½ cup
  3. Chopped Green chilli – 4 
  4. Ginger – a small piece
  5. Curry leaves – few
  6. Salt to taste
  7. Hing powder (kaya podi, asafoetida)- a pinch
  8. Oil for deep frying
  • Wash and soak the dal in water for 3 hrs. Grind it to make a thick and coarse paste with little water. 
  • Now add chopped onions, green chillies, ginger, and curry leaves to this paste. Also add hing and salt and mix well.  
  • Wet your palms and make small balls of the paste.  Flatten to a round shape and slowly add to hot oil and deep fry on both sides becomes golden brown in colour. Remove from oil and drain.  
  • Serve vada with hot tea. Enjoy ;)





4 comments:

  1. wow..adipoli crisp vadas,perfect with tea!!
    Happy to join your space,Nisha..:-)
    Hope u'll drop by my space & join my space too:-)

    Ongoing Events of Erivum Puliyum @ Palakkad Chamayal-Fenugreek Leaves OR Green Chillies

    ReplyDelete
  2. Thank u Julie :)
    S of course im following u :)

    ReplyDelete
  3. ബിന്ദുവിന്റെ ബ്ലോഗിൽനിന്നാണീ വരവ്.
    ഒരുജ്ജ്വല ബ്ലോഗാണത് എന്നേ
    പത്തരമാറ്റ് ഭക്ഷണപ്രിയനായ ഞാൻ പറയൂ.

    നിഷയ്ക്കും ഈ ബ്ലോഗിനെ അങ്ങനെ മാറ്റിയെടുക്കാവുന്നതേയുള്ളൂ.
    അരിയാട്ടിത്തീർക്കും താനീ ജീവിതം എന്ന്
    നമ്മളെക്കൊണ്ടു ശപഥമെടുപ്പിക്കുന്ന പരിപ്പുവടച്ചിത്രങ്ങൾ,
    ചിന്തിപ്പിക്കുന്നതിനു പകരം
    തൂശനില വെട്ടാൻ നമ്മളെ തൊടിയിലേയ്ക്കോടിക്കുന്ന
    വരികൾ - എന്നിവ കൂടിയുണ്ടായിരുന്നെങ്കിൽ ഇതും തകർത്തേനെ :)

    ആശംസകൾ !

    ReplyDelete
  4. hi Cartoonist :) valare nanniyundu ee nalla vaakukalkku.. thushanila evide kittanilla..njan thamasikkunthu marubhuyilaanu...allayirunnel thushanilayil vilabhiyene njan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...